تجزیه درشت عناصر موجود در میوه لیمو ترش جهرم نشان داد که در پالپ و پوست: کلسیم (Ca)، منیزیم (Mg)، فسفر (P)، پتاسیم (K) و سدیم (Na) [36].
در روغن دانه C. limon، مواد اصلی اسیدهای چرب مانند اسید آراشیدونیک، اسید بهنیک و اسید لینولئیک و همچنین توکوفرول ها و کاروتنوئیدها هستند.
در روغن دانه C. limon، مواد اصلی اسیدهای چرب مانند اسید آراشیدونیک، اسید بهنیک و اسید لینولئیک و همچنین توکوفرول ها و کاروتنوئیدها هستند.
آخرین مطالعات نشان داد که روغن پالپ میوه حاوی اسیدهای چرب بیشتری در مقایسه با سایر گونه های مرکبات مانند C.
است.
![](https://myflowers.ir/wp-content/uploads/2022/12/i-23.webp)
اسیدهای چرب زیر در روغن پالپ لیمون C. شناسایی شده است: اسید بهنیک، اسید اروسیک، اسید گوندوئیک، اسید لوریک، اسید لینولئیک، اسید α-لینولنیک، اسید مارگاریک، اسید پالمیتیک، اسید پالمیتولئیک، اسید پنتادکانوئیک و اسید استئاریک.
تیم Mucci و همکاران. [35] مشخصات متابولیک قسمت های مختلف میوه C. limon را بررسی کردند.
فلاودو، آلبیدو، پالپ، غدد روغنی، و دانههای میوه لیمو و مرکبات از طریق طیفسنجی تشدید مغناطیسی هستهای چرخشی با زاویه جادویی با وضوح بالا (HR-MAS NMR) مورد مطالعه قرار گرفتند.
آنالیزها مستقیماً بر روی بافت های سالم و بدون هیچ گونه دستکاری فیزیکی و شیمیایی انجام شد. در C. limon flavedo شناسایی شد: ترپنوئیدها (لیمونن، β-پینن و γ-ترپینن)، اسیدهای آمینه (آسپارژین، آرژنین، گلوتامین، پرولین)، اسیدهای آلی (اسید مالیک و اسید کوئینیک)، اسمولیت ها (استاکیدرین) و اسید چرب.
زنجیره ها و قندها (گلوکز، فروکتوز، بتا فروکتوفورانوز، میئوینوزیتول، سیلواینوزیتول و ساکارز) (جدول 3). آلبیدوی میوهوجود سیگنالهای پایینی را نشان داد.
آمینواسیدها (آلانین، ترئونین، والین، گلوتامین)، قندها (گلوکز، ساکارز، بتا فروکتوفورانوز، میئوینوزیتول، سیلوینوزیتول و بتا فروکتوپیرانوز)، و اسمولیتها (استاک) β-هیدروکسی بوتیرات، اتانول) (جدول 3). در albedo، سیگنالهای شفاف از فلاونوئیدها، مانند هسپریدین و روتوزید، شناسایی شدند که با آنالیزهای کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) نیز شناسایی شدهاند.
تجزیه و تحلیل ترکیب HR-MAS NMR غدد نفتی وجود ترپنوئیدها (لیمونن، γ-ترپینن، بتا-پینن، α-پینن، ژرانیال، نرال، سیترونلال، میرسن، سابینن، α-توژن، نرول و استرهای ژرانیول) و قندها را نشان داد.
تجزیه و تحلیل پالپ C. limon وجود اسیدهای آمینه (آسپارژین، پرولین، آلانین، اسید γ-آمینو بوتیریک (GABA)، گلوتامین، ترئونین و والین)، اسیدهای آلی (اسید سیتریک و اسید مالیک)، قندها (گلوکز، ساکارز، بتا فروکتوفورانوز، بتا فروکتوپیرانوز، میئوینوزیتول و سیلواینوزیتول) و اسمولیت ها (استاکیدرین، اتانول و متانول).
تجزیه و تحلیل دانه های HR-MAS NMR نشان داد که ترکیب آنها توسط سیگنال های تری گلیسیرید (لینولئیک اسید، اسید لینولنیک و مشتقات آنها)، قندها (گلوکز و ساکارز)، اسمولیت ها (استاکیدرین) و تریگونلین غالب است.