زعفران 5 مثقالی سحرخیز طب سنتی را زیر سوال برده است

در زبان انگلیسی Saffron، در لاتین Crocus sativus، زعفران 5 مثقالی سحرخیز گیاهی است که در ترکیه می روید و ادویه ای است که از آن به دست می آید.

زعفران یک گونه گیاهی است که در صنایع غذایی، دارویی و پوشاک با خواص مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

ریشه کلمه از کلمه عربی اسفار (أَصْفَر) به معنای رنگ زرد گرفته شده و ریشه کلمه زعفران (زَعْفَرَان) به معنای ادویه زعفران در زبان عربی است.

در لاتین به زعفران، در ایتالیایی zafferano و در اسپانیایی azafrán معروف است. این زبان به عنوان زعفران وارد فرانسه شد و سپس زبان انگلیسی را به عنوان زعفران وارد فرهنگ زبان کرد.

زعفران برای اولین بار در تاریخ آشوریان در 3000 سال پیش در منابع در درمان حدود 90 بیماری استفاده شد.

از یک زمین زعفران در زمین فوتبال فقط نیم کیلو زعفران به دست می آید. قیمت خرده فروشی زعفران نسبت به کیفیت آن و از تولید تازه می تواند تا 10 هزار تومان در هر کیلوگرم باشد.

زعفران

زعفران (Crocus sativus) یک رقم پیازدار از تیره Crocus (Crocus) به ارتفاع 30-20 سانتی متر است که در فصل پاییز از خانواده iridaceae گل می دهد و ادویه ای است که از این گیاه استخراج می شود.

برگ های گیاه زعفران به صورت راه راه است و گل های ارغوانی آن از سه کلاله تشکیل شده است.

شکل قابل استفاده زعفران اندام های نر از جمله دمبرگ که گل و کلاله ها را به گیاه می چسباند، خشک می شوند.

اغلب به عنوان رنگ و طعم دهنده غذا استفاده می شود. بیشتر در کشورهای اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و ایران در جهان می روید.

در ترکیه در سافرانبولو به نام زعفران کشت می شود.

پودر زعفران که به گرمی فروخته می شود، گران ترین ادویه است. هر گرم آن حدود 8 دلار است.

برای بدست آوردن 100 گرم پودر زعفران به 8 هزار گل زعفران نیاز است. نکته جالب این است که یک گرم زعفران می تواند 100 هزار لیتر آب را زرد کند.